Straipsniai

Plaukimas baidarėmis – aktyvus laisvalaikio praleidimas

Plaukimas baidarėmis puikus, aktyvus laisvalaikio praleidimas. Šios pramogos  reikšmė ir vystymasis yra svarbus šeimoms ir bendruomenei plačiąja prasme. Viena iš populiarių laisvalaikio formų yra aktyvus laisvalaikis, kurio metu žmonės gali atsipalaiduoti nuo darbo, aktyviai judėti, geriau pažinti save ir aplinką. Lietuvoje vis labiau populiarėja plaukimas baidarėmis, kurio metu poilsiautojai užsiiminėja aktyviu laisvalaikiu. Buvę populiarūs miestai – kurortai paskutiniuoju metu populiarumą praranda, patrauklesnė daugeliui išvargusių nuo miesto, jo triukšmo ir žmonių gausybės, tampa natūrali gamta. Baidarių ir stovyklaviečių pasiūla Lietuvoje yra labai didelė, nes yra nemažai tinkamų šiam užsiėmimui upių, viena iš jų- Siesartis, vis labiau mėgstama vandens turistų.
 
Aktyvaus laisvalaikio galimybės Lietuvoje vis labiau populiarėja, o tuo tarpu įvairių tokio pobūdžio paslaugų pasiūla kyla kiekvienais metais.  Plaukimas baidarėmis – viena iš šiuo metu populiariausių aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdų  šiltuoju metu sezonu visoje Lietuvoje.  Baidarių nuoma yra aktyviausia tose vietose, kur galima džiaugtis upių ir ežerų teikiamas vandens malonumais, o ir paslaugų kainą yra prieinama dėl didelės konkurencijos.  Tačiau kiekvienas, kuris renkasi plaukimą baidarėmis, turėtų pasidomėti, kokias laisvalaikio galimybes suteikia kiekvienas internete rastas pasiūlymas. Jei nusprendėte, kad norite nuotykių, teigiamų emocijų, natūralios gamtos apsupties – plaukimas baidarėmis Siesarties upe būtų optimaliausias pasirinkimas!
 
Siesarties upės pradžia yra Siesarties ežeras, kiek į rytus nuo Molėtų. Pagrindinės savybės – srauni, negyli ir vingiuota. Tokios savybės, plaukiantiems baidarėmis, pateikia ne vieną sudėtingą sąlygą, kurios ir padeda pasijausti ekstremaliai. Plaukdami su draugų kompanija ar šeima, turėsite galimybę dirbti kaip „komanda“, ieškodami bendrų sprendimų įvairiose Siesarties upės pateikiamose situacijose – didelė srovė, akmenys, vandenyje  „gulintys“ medžiai. Visa tai suteikia žavesio ir leidžia pasijusti tikroje laukinėje gamtoje, kurioje nėra kada snausti. Taigi, plaukimas baidarėmis Siesartie upe – geriausias pasirinkimas, ištroškusiems ekstremalių pojūčių ir aktyvaus laisvalaikio, kuris padeda išsilaisvinti iš kasdienybės ir pabėgti nuo rutinos.
 
„Baidarių rojus“ – neatsiejamas pasirinkimas šalia plaukimo baidarėmis Siesarties upe. Tai turistų mėgstama vieta šalia Siesarties upės, kurioje yra visos galimybės pailsėti po aktyvaus plaukimo baidarėmis. Šioje stovyklavietėje rasite reikiamą infrastruktūrą nakvynei, gamtiniams reikalams, maisto paruošimui. Taip pat yra galimybė išsinuomoti baidares ir gauti pilną transportavimą iki pasirinkto maršruto pradžios/pabaigos.

atgal į straipsnius